http://www.myx.cz

certifikované účetní

certifikované účetní

Vzdělávání a certifikace účetních

Založeno: 26. 3. 2009
Počet příspěvků: 35
Nejnovější příspěvek: 18. 2. 2011 14:46
Prosím o názor na účetní po absolvování kurzů účetnictví / s certifikací/, když přijdou do firmy pracovat jako účetní. Děkuji

Příspěvky v diskusi certifikované účetní
Přidat příspěvek
Vzdělávání a certifikace účetních
Autor: Martina
vloženo: 27. 3. 2009 11:09:33
Já si myslím, že certifikace by měla dát člověku víc než kurz účetníctví. Protože,co se týká její obsahové náplně není to jen účetnictví,ale i daně,právo atd.Řekla bych, že ani na vysoké škole se tyto předměty tak hluboce neprobírají. Sama o ní uvažuji. Jen kdybych věděla, zda by mi uznali praxi a také,kdyby byly materiály o kousíček levnější.Ale co se týče vědomostí,určitě díky certifikaci člověk hodně získá. Připojí se někdo k diskusi?
RE: Vzdělávání a certifikace účetních
Autor: Matesa
vloženo: 27. 3. 2009 17:01:02
Já jsem o certifikaci uvažovala také, ale bohužel ty roční poplatky, drahé materiály, dokonce poplatek za vystavení certifikátu. Můj názor je stejný jako psala Martina, hodně tím člověk získá. Ale kdybych byla certifikovaná účetní pracující pouze na živnost, jejstli by to někdo vůbec ocenil. Doufám, že by mi praxi uznali, mám za sebou necelých 5 let, pak 3 roky nic (mateřská) a nyní 1 rok živnost při mateřské.
Autor: Marta
vloženo: 16. 6. 2009 08:14:28
Certifikaci mam již několik let. Bohužel nikdo to neocení. V naší profesi záleží tak jak v ostatních jak se člověk umí prosadit. Bohužel ani Svaz nás moc nepodporuje. V systému certifikace získáte znalosti, ale stojí to dost úsilí a také peněz.
RE: RE: Vzdělávání a certifikace účetních
Autor: Hana Hejková
vloženo: 30. 6. 2010 10:51:47
Marto, také uvažuji o certifikaci a to na základě informací jedné paní z týmu, co u nás ve firmě chodí zpracovávat DAP. Ta tuto certifikaci má a naopak mi ji doporučuje, i z toho důvodu, že se personální agentury shání po účetních, který tenhle druh vzdělání mají. Je to každopádně zápřah, finanční i časový..a nejen na dobu studia. Také si myslím, jak zde v diskusi bylo zmíněno, že certifikace dá daleko lepší průpravu (obsahem i hloubkou), než VŠ tohoto zaměření. I proto mě to zatím víc láká, než další 2 roky na VŠ. Já uvažuji o přihlášení i proto, že mi můžou uznat část ze zkoušek z bakalářských zkoušek. Ale přesto mě tam hodně odrazuje jedna věc, na kterou se chci zeptat. I po zápisu do komory a vydání certifikace, je nutné, aby člověk nebyl vyřazen ze systému, dodržet předepsaných 40 hodin ročně dalšího vzdělávání. To je nutné prokazovat, jak ale třeba člověk prokáže 10 hodin samostudia? Jaké máte Vy zkušenosti s plněním tohoto kriteria? I to pak je hodně finančně náročné? Můžete poradit? Předem díky HH
vloženo: 13. 3. 2010 15:33:21
Je to absolutně k ničemu. Nikdo to neocení, vašeho zaměstnavatele to nazajímá, protože o tom nikdo nic neví. Klienty, ktarým děláte účetnictví je to úplně jedno. Je to spousta peněz k ničemu. za ty peníze je lepší udělat nějakou vysokou školu, kde máte alespoň titul, který je srozumitelný. Certifikace je tahání peněz z lidí - účetních, kde si všichni myslí, že účetní jsou snad milionáři.
Autor: Jana Minková
vloženo: 28. 3. 2009 23:28:21
Může pracovat účetní jen na DPP nebo musí mít živnostenský list?
RE: RE: Vzdělávání a certifikace účetních
Autor: Matesa
vloženo: 4. 4. 2009 20:19:40
záleží na zaměstnavateli a na Vás. Já mám radši živnostenský list, někteří firmy jsou radši, protože nemusí hradit za Vás sociální nebo zdravotní pojištění za zaměstnance. Díky tomu mám dobrý kšeft při mateřský. A hlavně jako živnostníkovi se nepočítá dan ze superhrubé mzdy, ale může si odečíst 50 % jako výdaje (pokud nesleduje skutečnou výši) a pak vypočte daň. Pak je ale nevýhodou, pokud udělá účetní chybu a musí firma uhradit např penále, které zavinila účetní sama, ted záleží na firmě, jestli uhradí penále sama, nebo účetní, ale je lepší mít pojistku na "blbost účetní", která něco stojí. Takže má to klady i protiklady.
RE: RE: RE: Vzdělávání a certifikace účetních
vloženo: 21. 9. 2009 09:50:19
reaguji na pojistku na "blbost účetní"- ´poraďte, to vám sjednají v jakékoli pojišťovně? a jak se to odborně nazývá? Děkuji Bera.
RE: RE: RE: RE: Vzdělávání a certifikace účetních
Autor: Langová
vloženo: 22. 11. 2009 22:07:36
Já mám pojistku na blbost uzavřenou u Kooperativy, zkuste i Českou pojišťovnu.
RE: RE: RE: RE: RE: Vzdělávání a certifikace účetních
vloženo: 2. 10. 2010 07:36:39
Kooperativa je levnější při stejných podmínkách.
RE: RE: RE: Vzdělávání a certifikace účetních
Autor: lenka
vloženo: 16. 10. 2009 16:39:39
Dobrý den, pracuji také na ŽL a zaujalo mne, že zmiňujete pojistku na blbost. Když jsem se o pojištění zajímla, bylo mi sděleno, že podmínkou je buď clenství v komoře daňových poradců nebo ve svazu účetních a ani jedno není jen tak. Je podmíněno např. VŠ nebo úspěšným zakončením certifikace v ISÚ, které umožňuje vstoupit do svazu účetních. Bylo mi řečeno, že pojistka proti blbosti se vztahuje např. na rozbitý tel.aparát nebo monitor, rozhodně ne na neznalost úč.a daň.zákonů nebo na penále za opomenutou platbu, kterou dodavatel penalizuje.
pojistka na blbost
Autor: Ares
vloženo: 15. 1. 2010 14:30:25
Pojistku - komerční uzavřejakákoli pojišťovna ( ČP, ČSOB,ČPP i Kooperativa), ale pro OSVČ je nekřesťansky drahá - záleží také na spoluúčasti. Vazba na SÚ je výše uvedena nepřesně - pojistit se může i člen kterékoli ZO SÚ nikoli Komory či ISÚ, kde se jedná o sdružení občanů a členský příspěvek je různý podle dané ZO - nejméně má zatím Plzeň (200,- Kč za rok) k tomu je pojištění. Pak záleží, zda je člověk OSVČ nebo zaměstnanec. Vše najdete na netu nebo se obraťte na suol@wellnet.cz - paní Vláčilovou - prezidentku Svazu účetních. Certifikace pro OSVČ nemá návratnost, na kurzy se dá chodit i bez certifikace a ušetří se za poplatky. Ocení pouze firmy se zahraniční účastí
"blbostní pojistka"
Autor: Petra Martečíková
vloženo: 12. 2. 2010 22:08:51
Já mám uzavřenou pojistku u Kooperativy, je to na 1 rok a mám pojištěno na 1 mil. Je to drahé cca 8.500,- ale u ČP je to více! Cca 12.000- Není potřeba být něčeho členenm ani nemusí být certifikát. Kooperativa je dobrá a má dlouholetou praxi v pojistce pro účetní.
Je lepší DPP nebo ŽL
Autor: Lada
vloženo: 6. 2. 2010 11:22:34
DPP - ta může být do 150 hod./rok, už není napřekážku opakující se činnost - příjem je dohodou a uveden v DPP - nezakládá účast na SP, to znamená, že se žádné pojištění neodvádí a to ani ZP, takže pokud se nejedná o velký rozsah lze ji využít, nebo podle OZ uzavřít smlouvu příkazní (není to pracovní vztah), nemusíte mít ŽL, ale jde mezi 1 zaměstnavatelem - tomu se správně říká příkazce a 1 příkazníkem (ten, co práci vykonává) uzavřít pouze 1x ročně -nevztahuje se SP a ZP - spadá do daň. přiznání pod § 10 a do 20.000,- Kč je od daně z příjmu osvobozeno.
Certifikace účetních
vloženo: 2. 4. 2009 20:36:59
Sama jsem certifikaci absolvovala, jen tedy 1. stupeň. A myslím si, že mi to zase až tolik nedalo. A určitě to nezaručuje kvalitu účetní - to zaručí spolehlivě jedině praxe.
RE: Certifikace účetních
Autor: Maryl
vloženo: 5. 5. 2009 15:07:32
Souhlasím s Vámi paní Severýnová, dělám mzdovou, ovšem mám tu samé chlapi, takže ohledně mareřské a jiné věci, které se nás nedotýkají, tak se snimi nezabývám. Většinou to řeším až když to potřebuji. Protože pokud se něco učím co ve mzdovém nebudu hned používat, tak je to k ničemu. Problém řeším, až když přijde, tak to naštuduji. Takže praxe je ten správný učitel.
RE: Certifikace účetních
vloženo: 10. 11. 2010 06:56:10
Můžu se zeptat jakou certifikaci jsi dělala? Kde přesně? Jsem z Brna. Děkuji.
cerfitikované účetní
Autor: MMS
vloženo: 7. 4. 2009 15:16:09
s certifikací ISU mam jen špatné zkušenosti. Je to velice drahá sranda. Za vše se platí, kvalita nic moc... uplatnění minimální.. komunikace s ISU také nic moc... prijde mi to jen jako velice dobrý zdroj príjmů pro soukromou firmu... (sama jsem do systemu certifikace byla zapojena...)
ISU
vloženo: 6. 5. 2009 06:45:05
Jsem stále zapojená do systému certifikace, účetnictvím dělám v praxi. Dnes po 8 zkouškách, certifikátu prvního stupně a těch několika let bych všem doporučila,ať jdou rovnou na vejšku. Náročnost je postupně stejná,spoustu věcí se člověk musí naučit,protože v praxi je vůbec nevyužívá. A navíc, z vysoké máte titul,tady nic-dokud nebude někdo schopný prosadit certifikaci na určitou významnost, pak to všechno ztrácí smysl.Většině veřejnosti nevysvětlíte rozdíl mezi certifikátem z ISU a kulatým razítkem někde z nějakého kurzu o 120 hod. Sama to vím,na takových kurzech jsem vyučovala. Dokud se nepochopí, že je účetní a "Účetní" tak to nemá smysl.
Certifikace účetní x kvalita
vloženo: 16. 6. 2009 09:50:04
Pohybuji se v oblasti účetnictví již nějaké desetiletí a moje vlastní zkušenosti s certifikovanými účetními. Certifikovaná účetní, daňový poradce a když jsme převzali jí vedené účetnictví, tak tři roky jsme nacházeli kostlivce. Potkávám na firmách účetní, která nemá certifikát a má v účetnictví perfektní pořádek a hlavně se nebojí zeptat. Závěr je asi jednoduchý, u certifikátu účetní by měl být psycholog a říci jestli má předpoklady pro účetní činnost.
RE: certifikované účetní
Autor: Jana
vloženo: 16. 6. 2009 19:16:15
Mám podobnou zkušenost. Přebírala jsem od daňového poradce účetnictví neziskovky a vstávaly mi vlasy hrůzou, jak bylo účtováno a následně děláno DP. Jeho komentář byl, že na neziskovky stejně kontroly nechodí, tak to snad nebude takový problém, ne?
RE: certifikované účetní
Autor: Georgie003
vloženo: 23. 9. 2009 14:37:59
Certifikace účetních je drahá sranda,ale když to zaplatí zaměstnavatel,tak to jde a aspoň nezakrní mozek,člověk se doví spoustu nového,podívá se do Brna a Prahy a co se týká vysoké školy - ta taky není zadarmo. Ale je pravda,že dobrá účetní nepotřebuje certifikaci.Mi osobně hodně pomohla orientace v právu,ke kterému bych se jinak nedostala.
certifikace
Autor: lenka
vloženo: 16. 10. 2009 16:55:58
v systému certifikace v ISÚ jsem vedena jako adept již 3.rokem, mám hotové pouze 3 zkoušky. Daně I a účetnictví bylo v pohodě, právo I jsem dala napodruhé. Samotný přednášející kritizoval přehnané nároky na znalosti z oblasti v rychlokurzu se zkouškou, kdy stejný objem znalostí čerpají studenti katedry práva UK v průběhu skoro tří semetrů. Souhlasím s názorem, že je lepší absolvovat VŠ, posléze zažádat o uznání zkoušky ze školy v systému certifikace. Studuji obor bankovnictví, který v podstatě s účtem nemá nic společného a vzhledem k tomu, že již nějaké zkoušky z certifikace pro I.stupeň mám, bude mi pro ukončení Bc.studia uznán zbytek a cca 90%ˇz II.stupně. Finančně mě tři roky VŠ vyjdou na cca 150tis., ale certifikace vč.kurzů (např.Právo I stálo 12tis.) by byla dražší. A s titulem Bc. mohu složit zkoušku na daňového poradce, který je v ČR pořád vážená persona. Certifikovaná účetní nikoho nezajímá, mnoho lidí má představu, že jsme si odseděli s kafíčkem a pouzou na oběd 6hodin v konferenčním salonku.
RE: certifikace
Autor: Hana Hejková
vloženo: 30. 6. 2010 11:02:27
Lenko, Vaše reakce mě zaujala. Uvažuji o té certifikaci také, doporučila mi ji paní z týmu, co k nám chodí od RaP zpracovávat DAP. Ale přijde mi to hodně náročné, časově i finančně, tak se snažím získat i další názory a informaci. S ohledem na skutečnost, že po získání certifikátu musíte dodržovat 40 h ročně dalšího vzdělávání (téma komory, samostudium..to mi není ani jasné, jak jim prokážete?). Loni v červnu jsem ukončila studium a s BC. vím, že by mi pro první stupeň uznali část zkoušek ze státnic. I proto do toho chci jít, že ten zbytek zkoušek by dodělat šel. Spíš mě odrazuje těch 40 h ročně, že to bude náročné finančně i časově (viděla jsem ceny kurzů). Ale iluze o našem VŠ tedy nemám a měla jsem pocit, že certifikace dá znalosti hlubší a komplexnější než mi přineslo přímo zaměření na VŠ (obor Finanční mng.). Právě mě tu u Vás zaujalo, že s Bc. lze složit zkoušku na daňového poradce? Poradíte mi, kde najít bližší informace nebo jestli už Vy něco víte, jakým způsobem příprava a zkouška probíhá? Je-li to stejný princip, jako certifikace nebo musíte jít přes jejich I. stupeň a pak dalším je daňový poradce? Jak zvládáte Vy těch 40 hodin vzdělávání, něco asi pokryjete tím studiem co píšete, ale co třeba to samostudium? Jak ho lze prokázat? Předem díky za nějaké další informace.
dotaz
Autor: Lenka
vloženo: 31. 10. 2009 19:05:26
dobrý večer, ráda bych se zeptala, jak dlouho trvá první a druhý stupeň certifikace... Z webových stránek jsem se vůbec nedozvěděla jakou dobu musí adept absolvovat... Předem děkuji na reakci
|< < 1 2 > >|