http://www.myx.cz

program ano nebo ne

program ano nebo ne

Podnikání

Autor:

Barbora Igwe

Založeno: 31. 1. 2012
Počet příspěvků: 6
Zařazení: Podnikání
Nejnovější příspěvek: 7. 2. 2012 14:26
Dobrý den, máme s.r.o. a musíme vést podvojné účetnictví, chtěla jsem se zeptat zda účetní program je nutnost, nebo se to dá dělat ručně ? Příp. opravdu ručně nebo v nějakém excelu atd.Prosím poradí mi někdo?Děkuji Ps. já vím, že by program jistě usnadnil život, ale mám zatím 1 zaměstnance a jednu či 2 zakázky tak tohle myslím prozatím

Příspěvky v diskusi program ano nebo ne
Přidat příspěvek
RE: program ano nebo ne
vloženo: 31. 1. 2012 12:33:53
Účetnictví můžete vést samozřejmě i ručně nebo např. v excelu.
RE: program ano nebo ne
Autor: Barbora Igwe
vloženo: 31. 1. 2012 12:47:27
ok, děkuji. Akorát , vím jak se vede danová evidence, ale v tom podvojném účetnictví trochu plavu.Vím že se musí vést strana MD a D a výnosy a náklady zvlášt , ale nic moc podrobnějšího.Nevíte o nějakém internetovém návodu ? Nebo nějakých radách, moc děkuji :)
RE: RE: program ano nebo ne
vloženo: 1. 2. 2012 08:26:36
no, pokud o tom víte jen to, že je strana MD a D a výnosy a náklady, tak si prosím najměte účetní, stokrát se vám to vyplatí než hledat návod na internetu, věřte mi, že účetnictví je potřeba chápat, čímž nechci snižovat vaše kvality.
vloženo: 2. 2. 2012 14:28:02
Tak já bych účetnictví bez účetního SW vůbec nedělala! Mám klienta, který musí pokračovat v "podvojce", i když má cca 120 řádků za minulý rok v deníku. Ale ručně (nebo v tabulce) fakt NE.
vloženo: 5. 2. 2012 11:57:47
Dobrý den. Musíte si říct, co chcete. a) budu dělat účto sama, baví mě, mám čas. V tom případě si koupíte účetní program a většinu času budete hledat informace a pak stejně to musíte dát zkontrolovat nějaké účetní nebo daň. poradci. Máte tam už zaměstnance, (píšete zatím jednoho), jenže i s tím jedním je dost administrativy. Psát to v excelu nebo v ruce, to se zblázníte. b) radši se věnuji podnikání. Seženete si účetní, máte to bez starostí, podle mě když sečtete náklady tak účetní se Vám vyplatí. (Nemusíte kupovat SW + aktualizace, kontrola účetní, ušetřený čas, vyměřené penále z FÚ atd...) Většina živnostníků se věnuje tomu, co umí a spolupracují s účetní. Ať se Vám daří.
nedoporučuji
vloženo: 7. 2. 2012 14:26:43
účtování se věnuji od r. 1994 a rozhodně bych nedoporučovala vést podvojné účetnictví ručně - musí se tomu aspoň trochu rozumět - povinné výkazy - nevím kolik účetních by je "stvořilo" ručně bez chyby, je třeba znát návaznosti