http://www.myx.cz

Kategorie Daně z příjmů

Diskuse v kategorii Daně z příjmů
Přidat diskusi
  • Firma (s.r.o.) má jediného společníka a jednatele. Pokud vloží své peníze např.do pokladny, účetní to zaúčtuje na SÚ 365 (závazek ke společníkovi), v průběhu roku si postupě tyto peníze vybírá zpět. Je to takto správně? Ještě jsem se s tím nesetkala, tak se raději prám. Děkuji.
    Vytvořeno: 16. 5. 2012 19:18
    Počet příspěvků: 6
    Nejnovější příspěvek: 17. 5. 2012 11:03
    Přidat příspěvek
  • Právnická osoba, společnost s r.o., plátce DPH - nakoupila reklamní předměty opatřené logem společnosti do ceny 500,- Kč (bez DPH) za kus - zahrnuje tato cena i potisk jednotlivého zboží? Existuje celkový limit pro nárok na odečet DPH u reklamních předmětů (100tis Kč)? Velice děkuji za odpověď.
    Autor: Jana
    Vytvořeno: 14. 5. 2012 10:45
    Počet příspěvků: 0
    Přidat příspěvek
  • Jsme o.s.- sportovní klub a potřebujeme zaplatit daň za osobu, která na dohodu vykázala činnost v hodnotě 1790Kč. Kolik máme zaplatit 15% sráž.daň když se základ zaokrouhluje na sta a do kdy od zaplacení musíme podat vyúčtování když se jedná o jednu akci za celé zdaň.období (kal.rok)?
    Vytvořeno: 11. 5. 2012 14:06
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, měla bych dotaz ohledně odvodu daně z příjmu. Je mi 29 let , studuji momentálně v Rakousku, trvalé bydliště mám v ČR. Jsem OBZP, platím si zdravotní poj. v ČR, sociální poj. neplatím. Nevlastním ŽL, nejsem plátcem DPH, nijak nepodnikám. Naskytla se mi možnost příležitostné brigády ve formě předladatelské činnosti pro jednu rakouskou firmu (sídlo v Rakousku). Příjem by byl vyšší než 20 tis. Kč za rok. Firma je plátcem DPH, a tento výdaj si chce zahrnout do nákladů. Jakým způsobem mám možnost postupovat, popř. jaký doklad jim mohu vystavit, aby mi nevznikly v ČR problémy s daněmi? Je dána nějaká hranice, do které příjem nemusím uvádět, popř. jak vysoká by byla daň a jak při jejím odvádění postupovat? Děkuji za odpověď!
    Vytvořeno: 9. 5. 2012 10:15
    Počet příspěvků: 4
    Nejnovější příspěvek: 9. 5. 2012 16:01
    Přidat příspěvek
  • Mám pracovat na základě Mandátní smlouvy.Jsem v plném invalidním důchodu.Jak bude vypočítávána daň z přijmu,zdravotní a sociální pojištění.Děkuji
    Autor: Milan Bartoň
    Vytvořeno: 7. 5. 2012 14:48
    Počet příspěvků: 1
    Nejnovější příspěvek: 8. 5. 2012 10:10
    Přidat příspěvek
  • doplnění info k mému předchozímu dotazu nemám a nechci mít živnostenský list, budu pracovat jako fizická osoba
    Autor: Milan Bartoň
    Vytvořeno: 7. 5. 2012 14:55
    Přidat příspěvek
  • Účetní jednotka, internetový obchod, prodává zboží a to tak, že zákazník u ní objedná zboží, ÚJ ji přepošle dodavateli a ten pošle zboží přímo zákazníkovi. Zákazník však pošle částku (cena zboží + provize) ÚJ na bankovní účet a ta přepošle peníze bez provize dodavateli. Mám dotaz, jestli se do daní musí počítat celkový obrat, nebo jestli lze počítat pouze provizi. ÚJ zboží nenakoupila, jen je zprostředkovatelem prodeje. Jedná se o fyzickou osobu a není plátce DPH. Náklady si uplatňuje %. Děkuji za odpověď
    Vytvořeno: 3. 5. 2012 08:47
    Počet příspěvků: 5
    Nejnovější příspěvek: 3. 5. 2012 17:22
    Přidat příspěvek
  • Když je výsledek hospodaření u s.r.o. v mínusu, ale čistý obrat je skoro milion, v daňovém přiznání mi vychází, že budou platit nula,je to tak dobře?
    Vytvořeno: 18. 3. 2012 12:05
    Nejnovější příspěvek: 2. 5. 2012 10:29
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, jaký je min.základ daně při podání přehledu 2011 na OSSZ, kdy se bude platit minimální záloha na pojistné za OSVC. Děkuji P.
    Autor: Petronela
    Vytvořeno: 28. 3. 2012 11:03
    Počet příspěvků: 2
    Nejnovější příspěvek: 2. 5. 2012 10:23
    Přidat příspěvek
  • Student nafotil reklamní materiály cca v hodnotě 15 tis.Kč. Firma po něm požaduje vystavení faktury. Může vystavit na provedené práce fakturu, i když nemá živnostenský list nebo jakým jiným způsobem by se to dalo řešit? Děkuji předem za odpověď.
    Vytvořeno: 26. 4. 2012 14:40
    Počet příspěvků: 3
    Nejnovější příspěvek: 1. 5. 2012 20:03
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, potřeovala bych vysvětlit pojem odložená daňová pohledávka. V jedné práci sem se s ní setkala a budou ji po mně chtít vysvětlit. Jde o to, že podnik pozastavil daňové odpisy u zůstatkové ceny DM, aby mohla být uplatněna daňová ztáta z minulých let(kterou si také uplatňuje jako odčitatelnou položku u daňové ztráty), tudíž uce odpisy>daňové odpisy. Rozdíl po vynasobéní sazbou daně jim pak zvyšuje HV. Potřebovala bych tedy poradit co znamená: aby uplatnili daňovou ztrátu z min. let. a celkově proč jim to zvyšuje HV, který nechávají většinu nerozdělený, kde tedy potom vemou ty fin. prostředky z toho?
    Autor: Eliška N
    Vytvořeno: 17. 4. 2012 13:24
    Nejnovější příspěvek: 1. 5. 2012 12:14
    Přidat příspěvek
  • Ahoj. Jsem z Brna a potřebuji si udělat kurz učetnictví. Máte někdo nějaké zkušenosti , kde ho udelat? NEmuzu nic moc najít..díky
    Autor: Radek Novy
    Vytvořeno: 15. 3. 2012 13:56
    Nejnovější příspěvek: 22. 4. 2012 16:50
    Přidat příspěvek
  • Prosím o radu poprvé dělám vyúčtování srážkové daně. S.R.O. měla v červnu VH, v září vyplatila podíl a v říjnu odvedla daň. Daň se odvádí za právnickou osobu /tak jsme to udělali/ nebo za fyzickou osobu? Daňové přiznání budu vypisovat na FO nebo PO?Do sloupce jedna a dvě zapíšu stejnou částku , ale ve kterém měsíci? V září? Nějakou přílohu k tomu musím dodávat? Děkuji
    Autor: Jitka
    Vytvořeno: 17. 4. 2012 14:06
    Nejnovější příspěvek: 18. 4. 2012 09:58
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, můj manžel minulý rok oddělal 6 měsíců, pak byl zbylych 6 měsíců na úřadu práce a z těch 6 měsíců dostal 5 měsíců podporu. Za těch 6 měsíců, co pracoval, byl jeho příjem 225 000. Kolik by měl dostat za daňové přiznání,když za poplatníka platil 6 měsíců ale odečet za poplatníka je za rok 23 640? Děkuji Vám moc za odpověd´.
    Autor: Kristýna
    Vytvořeno: 14. 4. 2012 16:32
    Nejnovější příspěvek: 16. 4. 2012 13:43
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den. Při přechodu z daňové evidence na paušální výdaje se připočítávají k základu daně zásoby dle § 23 odst.8, není specifikováno jaké. Jak je to s vlastními výrobky (jsem zahradník, jedná se tedy o vypěstované rostliny připravené na prodej v dalším roce), budou se také dodaňovat, nebo toto dodanění platí jen pro nakoupené zásoby? Dále prosím o odpověď zda se dodaňuje nespotřebovaný materiál (u mně rašelina, květináče...)?. Prosím o odpověď a děkuji předem. Jana
    Vytvořeno: 11. 4. 2012 07:20
    Počet příspěvků: 2
    Nejnovější příspěvek: 16. 4. 2012 08:18
    Přidat příspěvek
|< < 1 2 3 107 108 109 > >|

Diskutujte s kolegy

Přidávat diskusní příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Staňte se jedním z nich! Získání osobních přihlašovacích údajů k portálu Vám zabere pouze pár vteřin viz stránka Registrace.