http://www.myx.cz

Kategorie DPH

Diskuse v kategorii DPH
Přidat diskusi
  • Dobrý den, prosím o odpověď na můj dotaz. Uplatní se u nebytového prostoru PDP u elektroinstalační práce - výměna zásuvek, vypínačů, zářivek, domácích telefonů, které byly dány na stávající rozvod? Mám vyjádření dvou daňových poradců, jeden tvrdí ano - kód 43 elektroinstalační práce a práce kompletační, druhý ne - nejedná se o montáž nového vedení a nových zásuvek, pouze o výměnu již stávajícího. A já nyní tápu :-)) Děkuji za odpověď.
    Autor: Běla
    Vytvořeno: 17. 5. 2012 13:07
    Počet příspěvků: 0
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na postup elektronického podání přílohy plněních v režimu PDP - otevřu formulář na mfcr.cz, vypním, pošlu, pokud nemám elektronický podpis, počkám na potvrzení přijetí datové zprávy a to doručím na FÚ? Potvrzení přijde na můj e-mail? Lze nějak poslat např. naskenovanou sestavu z účetního programu, aby se to nemuselo přepisovat? Děkuji, Eva
    Vytvořeno: 16. 5. 2012 15:00
    Počet příspěvků: 1
    Nejnovější příspěvek: 17. 5. 2012 11:43
    Přidat příspěvek
  • Prodím o radu, kdy zaplatit Dph na přelomu měsíce ( měsíční plátce). Fa za zboží + fa provize za prodej - vystavená 3.5. , zdanitelné plnění 30.4. Placeno zápočtem 4.5. Odvedu Dph z provize v dubnu a DPH za zboží si uplatním v květnu? A jak je to s FV za zboží + zápočet za vrácené zboží ? Děkuji
    Autor: Vlada
    Vytvořeno: 16. 5. 2012 11:05
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, společnost sídlící v Číně nám fakturovala náklady na dopravu zboží (zboží bylo zdarma). Jak to bude v daném případě s DPH ? Děkuji moc
    Autor: Tereza K.
    Vytvořeno: 15. 5. 2012 14:40
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, jsem externí účetní jedné stavební firmy (měsíční plátce DPH) a stává se mi, že se ke mě dostanou některé přijaté faktury se zpožděním. Zajímalo by mě, zda je nutné podávat dodatečné přiznání k DPH kvůli dokladům s přenesením daň. povinnosti. Např. přijatá faktura z března by byla zahrnuta do dubnového DPH? Pokud bych to případně riskla, myslíte si, že by hrozil ze strany FÚ nějaký postih?
    Autor: Eva
    Vytvořeno: 15. 5. 2012 10:40
    Nejnovější příspěvek: 15. 5. 2012 12:59
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit jak je to s DPH při pořízení služeb z Norska? Bude tam nárok na odpočet a zároveň povinnost přiznat daň, tak jak je to u pořízení služeb z EU? Firma z Norska nemá žádné dič, tedy není plátce. Děkujii moc
    Autor: Ret
    Vytvořeno: 15. 5. 2012 09:56
    Přidat příspěvek
  • Prosím o radu s uplatněním DPH u dokladu, který je hrazen zápočtem na přelomu měsíce (měsíční plátce DPH). Např.přijaté zboží - zápočet provize. Doklad vystaven 3.4. a DPH 31.3. Doklad doposud účtuji zápočtem . Musím DPH z provize zaplatnit v 3 a DPH ze zboží uplatnit ve 4 měsíci, tzn. účtovat zvlášť? Děkuji za odpověď
    Autor: Dana
    Vytvořeno: 14. 5. 2012 14:09
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, prosím o radu. Odběrateli jsme omylem fakturovali zapůjčené zboží, odběratel zaplatili fakturu, teď přišel na to, že se to fakturovat nemělo. Potřebuji vystavit opravný daňový doklad. K jakému datu má být vystaven? Původní faktura byla v březnu, ale zjistili jsme to teď, v květnu. Můžu dát normálně dnešní datum, nebo musím dát březen a podat opravné DPH? Děkuji moc za radu.Tereza
    Autor: Tereza Bílá
    Vytvořeno: 14. 5. 2012 12:47
    Přidat příspěvek
  • fyz. osoba bude přebírat leasing na vlek za nákl. auto, odstupné bylo dohodnuto na 105 000,- Kč. Zbytek první splátky tvoří 24.000,- Kč zbytek je odstudné . Bude celá částka předmětem DPH ? Nebo pouze zbývajících 81.000,- Kč.Děkuji předem za odověď.
    Autor: Jana
    Vytvořeno: 14. 5. 2012 08:28
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, měli jsme kontroliu z FÚ a dle jejich názoru můžeme majetek v přiznání DPH na řádku 47 vykázat až v době zařazení do užívání a ne hned při pořízení majetku. Máte s tím prosím někdo nějakou zkušenost?
    Autor: Romana
    Vytvořeno: 11. 5. 2012 10:05
    Nejnovější příspěvek: 11. 5. 2012 13:19
    Přidat příspěvek
  • Prosím moc o radu, hlavní činností je pojišťovnictví, doplňkové vedení účetnictví. Klient je plátce DPH. V dubnu měl příjem z pojištovnictví 60000,-, z účetnictví 24 000,- (20000 + 4000 DPH). Nakoupil kancelářské potřeby za 18 000,- (15 000 + 3 000 DPH). Jaký je vzorec pro krácení nároku na odpočet dph a do jakých řádků přiznání bych tyto tři částky měla uvést. Děkuji mockrát za pomoc
    Vytvořeno: 10. 5. 2012 14:51
    Přidat příspěvek
  • Ráda bych zjistila,jak je to v případě vystavení daňového dokladu,kdy zákazníkovi poskytnu slevový kupon např. 200Kč z celkové částky 1000Kč bez dph. Z jaké částky se bude vypočítávat DPH. Bude konečná cena 800 bez dph a z této částky se vypočte dph? prosím poradtě
    Vytvořeno: 10. 5. 2012 11:16
    Nejnovější příspěvek: 10. 5. 2012 14:38
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, my jako firma s.r.o., plátce DPH jsme obdrželi doklad z PL od plátce DPH s nulovou sazbou daně (jedná se o nákup zboží). Fakturu jsme obdrželi 13.4.2012, kde bylo uvedené datum vystavení dokladu 30.3., které bylo shdné i s datem prodeje. O této přijaté faktuře budeme účtovat k datu 13.4.2012? Bude to jak datum přijetí faktury tak i datum DUZP?
    Autor: Bee80
    Vytvořeno: 27. 4. 2012 10:43
    Počet příspěvků: 3
    Nejnovější příspěvek: 6. 5. 2012 10:59
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den, přes veškerá dosud vydaná vyjádření GŘ pořád tápu ve správném zařazení služeb do klasifikace CPA. Prosím o radu, kdo má zkušenost s těmito službami: Pod jaký kód zařadit opravu výměníkové stanice /např. výměna ventilů apod./? Dále nemám jasno v zařazení montáže dveřního kování. Vím, že výměny FAB do PDP nepatří, opravy dveřních otvíračů ano...kování nemůžu nikde najít. Má to spíš charakter drobné opravy, takže bez PDP? Stejně tak si nejsem jistá s opravou dveřní clony. Asi bych to spíš zařadila mezi opravy zařízení, takže bez PDP, ale jistá si nejsem. Moc prosím někoho, kdo má s těmito službami zkušenosti o radu. Všem předem děkuji za pomoc.
    Autor: Pavlína
    Vytvořeno: 3. 5. 2012 21:25
    Nejnovější příspěvek: 4. 5. 2012 10:03
    Přidat příspěvek
  • Dobrý den Když nám přijde faktura na servis výtahu s přenesenou daňovou povinností a my tuto službu přeúčtujeme (účet 315) na naši dceřinou společnost s vlastním účetnictvím, kde se výtah nachází. Jsme povinni napočítat DPH my nebo skutečný odběratel služby, tedy dceřinná společnost? Děkuji za odpověď.
    Autor: Ivana 09
    Vytvořeno: 3. 5. 2012 11:32
    Nejnovější příspěvek: 3. 5. 2012 16:13
    Přidat příspěvek
|< < 1 2 3 80 81 82 > >|

Diskutujte s kolegy

Přidávat diskusní příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Staňte se jedním z nich! Získání osobních přihlašovacích údajů k portálu Vám zabere pouze pár vteřin viz stránka Registrace.